Aktuális


Lego Robotok

2021. június 11-én tartottuk az idei tanév utolsó LEGO robot szakkörét, melynek során a mesterséges intelligencia felé haladó úton, emberek és gépek is kitörtek az alkotólabor falai közül és kipróbáltuk a természetben, hogy mire vagyunk már képesek közösen. Az idei tanév során a WeDo 2.0 LEGO robottal ismerkedtünk meg komolyabban, jövőre pedig reményeink szerint lépünk tovább a Spike Prime elnevezésűre. Addig is kellemes és aktív pihenésben gazdag vakációt kívánunk!


Ballagás

2021. június 11-én, pénteken ballagtattuk el 8. évfolyamos tanulóinkat. Az alsóbb évesek versekkel, rövid jókívánságokkal búcsúztak tőlük, majd Ruska Attiláné Igazgató Asszony és Nagy Lajos Polgármester Úr gratuláltak és kívántak nekik erőt és egészséget a további tanulmányaikhoz és boldogulásukhoz. Ezúton is kívánunk Nektek sok sikert és ne feledjétek első Alma Matereteket!

Ballagó diákjaink:

  • Bari Eleonóra
  • Durda Levente Noé
  • Karikó Máté Márk
  • Pásztor Levente
  • Ruha Dzsenifer Amanda
  • Topai Bálint László (magántanuló)

A Lego robotok fejlődése

A LEGO Education WeDo 2.0 robot szakkör új szintre lépett. A robotok immár önállóan mozognak, érzékelik és kikerülik egymást és a tereptárgyakat, manuális irányítással pedig begyűjtik az elemeket, eljuttatják a különböző tárgyakat a célhelyre.


Tudásbajnokság és Bendegúz tanulmányi versenyek

Iskolánk tehetségfejlesztő tevékenysége keretében, levelezős versenyen veszünk részt a Bendegúz Akadémia szervezése által. Ezen a többfordulós országos versenyen játékos, kreatív feladatok megoldásával mérhetik össze tudásukat a diákok. Kilenc tantárgyból választva fejleszthetik kompetenciájukat miközben erősíthetik önbizalmukat a változatos versenyhelyzetekben.
Gratulálunk tanulóinknak!


1.o.:
– Ducza Zselyke
– Földesi-Nagy Panka
– Szabó Gergő
– Zay Bálint

2.o.:
– Bari Adrienn
– Kiss Nóra Nikolett

4.o.:
– Birinyi Bettina