Aktuális


Európai Diáksport napja iskolánkban

A Magyar Diáksport Szövetség több mint 15 éve indította útjára a Európai Diáksport Napját. Idén az esemény fő célja az, hogy az élménysport programokkal a gyerekek életébe újra visszatérjen a rendszeres testmozgás. Az idén 2022.szeptember 30-ra esett az Európai Diáksport Napja. Idei szlogen: „ Irány a zöld” Az EURÓPAI DIÁKSPORT NAPJA alkalmából már hagyomány, hogy ősszel iskolánk apraja, nagyja sportos, játékos délelőttöt tölt el együtt. A tanév elején újra sor került a sportnap megrendezésére a Bükkaranyosi Általános Iskolában. Teret adva a mozgásnak játékos feladatokkal teli sportnapot szerveztünk. Az idei évben a mozgás szeretete mellett a természeti környezetünk tisztaságának fontossága is középpontba került. A napot közös bemelegítéssel kezdtük. Majd megkezdődtek a küzdelmek! Minden csapanál volt csapatinduló, amely plusz pontot ért. A sorversenyekben különböző feladatokat kellett elvégezni. A felső tagozatos gyerekek 2022-es évre tekintettel lefutották a 2022 métert. Az alsó tagozatos gyerekek picit rövidebb távval próbálkoztak ők 500 métert futottak. Természetesen a pedagógusok sem maradtak ki a megmérettetésből. Az izgalmas versenyek mellett focimeccset játszott Bükkaranyos és a DVTK csapata. A nap végén minden csapat oklevelet kapott.


Medvematek verseny

A Medvematek versenyen gps helykoordináták segítségével mobiltelefonnal keresték a feladat helyét és ott helyben végeztek számításokat a 3. osztályból az ügyes matekosok. A Koala csapat tagjai: Földesi-Nagy Panka, Szabó Gergő és Zay Bálint ezüst fokozatot értek el. Gratulálunk Nekik!


Budapesti kirándulás

Iskolánk harmadikosai nagy kíváncsisággal olvastak irodalom órán fővárosunkról, Budapestről és az ott látható nevezetességekről. Tanulmányi kirándulás keretében közelről megtapasztalhatták a Parlament monumentalitását, a Duna és hídjai szépségét, a Természettudományi Múzeum dinoszaurusz kiállítását, a Rendőrmúzeumban még a csendőrök eszközeit is és izgalmas élményként szolgált a metrón közlekedés.


Élménynap a Miskolci Egyetemen

2022. szeptember 2-án iskolánk hetedik – nyolcadik osztályos tanulói a Tanítsunk Magyarországért! program keretében élménynapon vehettek részt a Miskolci Egyetemen.

Érdekes programokkal és játékokkal várták tanulóinkat.