Európai Diáksport Nap


2019. szeptember 27-én, pénteken a Bükkaranyosi Általános Iskola csatlakozott az MDSZ szervezésében életre hívott Európai Diáksport Napjához. Eseménydús sportnapot szerveztünk aznapra, hiszen a kitűzött táv lefutása után akadálypályák és különböző ügyességi feladatok várták a gyerekeket.

A reggeli rövid eligazítás során ismertettük tanulóinkkal a nap menetét. Az első „műsorszám” a 2019 méter futás volt. A domborzati viszonyok miatt nehezített futást az első helyezett kicsivel több, mint 10 perc alatt teljesítette, ám minden induló büszke lehetett magára, hiszen ha futva, ha kocogva, ha néhol sétálva, de teljesítette a távot.

Kis pihegés után következtek a tornacsarnokban felállított akadálypályák és ügyességi játékok. A gyerekek célba rúgtak, célba dobtak, szlalomoztak, zsámolyokon és gerendán egyensúlyoztak, de szaltóversenyt is hirdettünk a trambulin használatba vételével.

Az egészséges táplálkozás jegyében folyamatosan biztosítottuk a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlását, majd a sok játéktól és testmozgástól kimerült gyerekeket gyümölcstállal vártuk.

Hű maradva az „Ép testben, ép lélek.” közmondáshoz, mindannyian fáradtan, ám egyszersmind feltöltődve és boldogan tértünk haza.