Cifra Palota játszóház


A Bükkaranyosi Általános Iskola alsó tagozatos gyermekei 2016.12.02-án ellátogattak Miskolcra, a Cifra Palota játszóházba. Már maga az indulás is izgalmas várakozással kezdődött, mert egy olyan busz vitte a gyerekeket, amilyet ritkán lehet látni Magyarországon. Ez egy igazi, eredeti amerikai Ford márkájú iskolabusz volt.


A játszóházban igazán aktív és mozgalmas két órát töltöttek el a kisiskolások a megszámlálhatatlanul sok játékkal. Megunhatatlan volt számukra az ugráló vár, a trambulin, a műfüves foci, illetve egy életnagyságú plüss német dog dajkálása. A testnevelés órákról ismerhető kislabda dobás helyett, számukra a tanárokat célzó nagylabdás kidobó volt a kedvenc mulatság, amiben szerencsére a pedagógus csapatot sem kellett félteni.
A két óra letelte után, az elfáradt kis csapatot nem más fogadta, mint maga a Mikulás. A gyerekek énekeltek neki, és válaszoltak a kérdéseire, majd az ősz, öreg bácsika mindenkit személyesen megajándékozott.
A hazafele úton a fáradtabbak el is aludtak, akik pedig ébren maradtak, azokat már csak a közelgő ebéd és az átélt élmények foglalkoztatták. Öröm volt látni ennyi elégedett és a kimerültség dacára boldog gyermekarcot.