Aktuális


Márton-napi libáskodás

Az 1-2. osztályosokkal rendhagyó Márton- napot tartottunk. Felelevenítettük a jeles napra vonatkozó néphagyományokat és a hízott libákat nagy örömmel, saját kezűleg készítették a gyerekek.


Bölcsőde átadó

Településünk új bölcsődéjének megnyitójára, két elsős tanuló, – Földesi-Nagy Panka és Zay Bálint – verssel készült. Székely Dezső műveit szavalták el, aki nemrégen elhunyt és egykoron bükkaranyosi költő volt.


Halloween

Az 1.-2. osztályosok Halloween-i bulija “ijesztően és hátborzongatóan” jól sikerült. Ebéd után egy hatalmas pók hálóján keresztül tudtunk csak bemászni a terembe, majd “kekszet és chipset csaltunk a szánkba”, aztán hozzáláttunk a félelmetes tökök kifaragásához. Az ijesztgetés jegyében óriáspókokká változtunk, amihez fejdíszt készítettünk. A táblai pókháló közepén pedig bekötött szemmel kerestük a mágneses pókok helyét.

Az 5-6. osztállyal. A gyerekek többek között pop corn szállító versenyben, csapat memóriajátékban, pókhálón járásban vagy pók célba juttatásban mérhették össze ügyességüket.


Fenntarthatósági Témahét

A témahét keretében az 1-2. osztályosok technika óráján a szelektív hulladékgyűjtéssel és a hulladékok újrahasznosításával foglalkoztunk. Tisztáztuk a szemét és hulladék fogalmát. Az általuk hozott hulladékokat “újrahasznosítottuk”, játékokat készítettünk belőlük. A csoportmunkában elkészült játékokat nagyon megkedvelték a gyerekek.


Laptopok segítik az iskolásokat

A Tanítsunk Magyarországért egyetemi mentorprogramhoz a Miskolci Egyetem is csatlakozott, így tegnap a felsőoktatási intézményben 33 hátrányos helyzetű általános iskolás diák vehetett át laptopot Horváth Zitától, az intézmény rektorától.


Könyvklub a könyvtárban

2020.09.11-én a község könyvtárosa, Munkácsi Szilvi vezérletével Könyvklubot tartottunk az iskolában, ahol Vig Balázs író, Todó kitálal a sportról című könyve került terítékre. Az izgalmas, fordulatokkal teli történetek rendkívül felcsigázták a gyerekek kíváncsiságát, nagy érdeklődéssel hallgatták a mesét.